Круглий стіл на тему «З чого починається дружба і вміння дружити»

13.01.2017 року в школі  був проведений круглий стіл з учнями 8-10 класів на тему «З чого починається дружба і вміння дружити», мета якого – розкрити значення дружби в житті людини; навчити дітей правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати; виховувати почуття дружби, колективізму, звичку уважно ставитися до товаришів; уміння бачити хиби у своїй поведінці й виправляти їх. Пройшов він під гаслом «Дерево міцне корінням, а людина друзями». Цей вислів з народної мудрості став проблемним завданням, яке учні вирішували на протязі всього засідання. Обговорили вірші, оповідання про дружбу. Для відвертої дискусії в класі була створена атмосфера довіри і взаємоповаги. Досягнуто цього було завдяки посиланням на певні правила:

     – якщо хтось говорить – слухай;

     – кожний говорить по черзі, а не всі водночас;

     –  якщо хочеш висловитись – підійми руку;

     – не перебивай того хто говорить.

         Колективна робота «Дерево дружби» по-особливому здружила та згуртувала учнів. А гра «Мій друг» допомогла визначити риси, притаманні справжнім друзям.

         Діти працювали в парах, групах, шукали відповіді на проблемні ситуації, складали правила товаришування, робили висновки.

 

20,01 39420,01 38520,01 383

Leave a Comment

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *